Volledig rookvrij terras

Theehuis Rhijnauwen heeft een volledig rookvrij terrein. Nergens op het terras of op het terrein van Theehuis Rhijnauwen mag gerookt worden.

Al sinds 2016 zijn wij begonnen met het terras stap voor stap meer rookvrij te maken. Sinds 2020 zijn we geheel rookvrij, 100% zonder concessies. We kiezen voor een volledig rookvrij terras omdat we het goede voorbeeld willen geven aan de volgende generatie. Kinderen komen niet in de verleiding om zelf te gaan roken. Maar ook als voorbeeld aan andere horecabedrijven. Waar het voor sportclubs, scholen en ziekenhuizen al steeds meer de norm is om volledig rookvrij te zijn is het voor de horeca nog een lastige stap. Wij denken dat we de doelgroep en locatie hebben om hiermee voorop te lopen. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan de cultuurverandering rondom roken. We hopen dat vele bedrijven ons voorbeeld zullen volgen.

Het is onze keuze, onze visie

Theehuis Rhijnauwen maakt deze keuze weloverwogen. Het gaat er ons nadrukkelijk om onze plek, ons restaurant en terras, rookvrij te maken. We maken deze keuze voor onszelf en voor onze gasten. We zijn ons bewust dat we met deze keuze niet iedereen blij kunnen maken. Toch hopen we op begrip van iedereen en hopen dat ook de gasten die gewend zijn te roken ons blijven bezoeken voor een lekkere koffie, pannenkoek, broodje of iets anders. Ons terrein loopt tot de parkeerplaats waar dus de mogelijkheid bestaat om eventueel te roken.

De rookvrije generatie

Kinderen vrij van rook laten opgroeien. Vrij van het slechte voorbeeld en vrij van de verleiding van sigaretten. Wie wil dat niet? Help mee. Samen op weg naar een rookvrije generatie.

Het initiatief van de Rookvrije Generatie komt van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Meer informatie over dit initiatief vind je op rookvrijegeneratie.nl