Menukaart Theehuis Rhijnauwen

Met veel liefde bakken we de allerlekkerste pannenkoeken van het heelal. Theehuis gaat ervoor, iedereen blij! Daarom zoveel mogelijk biologisch, eerlijk en duurzaam. Eet smakelijk namens het team! Klik op de afbeelding om de menukaart te downloaden.

Menukaart Theehuis Rhijnauwen – Iets Anders

Menukaart 2024

Menukaart Theehuis Rhijnauwen – PANNENKOEKEN

Menukaart 2024

Menu in English

Menu in English Theehuis Rhijnauwen - Something Else

Menu in English Theehuis Rhijnauwen – Something Else

Menu in English Theehuis Rhijnauwen - Pancakes

Menu in English Theehuis Rhijnauwen – Pancakes

Biologische pannenkoeken van Theehuis Rhijnauwen

Onze pannenkoeken zijn gemaakt met onze eigen biologische theehuismix van onder andere EKO tarwebloem, biologische eieren, biologische melk, biologische suiker en onze speciale theehuismix is Skal gecertificeerd onder productspecificatienummer; 152607

Onze Leveranciers zijn o.a.:

Biologische Slagerij Gerrit Takke

Gerrit Takke: “Al weer ruim 25 jaar geleden startte ik één van de eerste biologische slagerijen in het land. Samen met mijn team was ik als pionier gedreven om biologisch vlees op de kaart te zetten. Naast het feit dat ik biologisch vlees lekker vond waren ook aspecten als dierenwelzijn en milieu voor mij belangrijk. Biologisch vlees is nu goed verkrijgbaar maar in de beginjaren was dat zeker niet het geval. De vraag en het aanbod groeide in de afgelopen jaren explosief.”
Website: http://www.biologischeslagerijgerrittakke.nl/

Rungis

Rungis, vers specialist voor de horeca, in aardappelen, groenten, fruit, paddestoelen en kruiden. Rungis: “Rungis kiest in alles voor kwaliteit. Ons volledige assortiment zou ook bij slechts de helft van het aantal toeleveranciers in te kopen zijn. Maar niet in deze kwaliteit. Daarom kiezen we ervoor om werkelijk voor elk van de bijna 4000 producten die we voeren de beste producenten te zoeken. Kwaliteit betekend voor ons het juiste product op het juiste moment. De ene keer is een gelijke vorm en kleur belangrijk, een volgend geval is deze uniformiteit minder van belang. Chefs moeten blind kunnen vertrouwen op de kwaliteit die Rungis levert. Dat is belangrijk want we zien het aandeel groente en fruit in gerechten nog steeds toenemen. Steeds meer chefs voegen met groente en fruit een eigen signatuur aan hun gerechten toe. Denk aan producten met een kort seizoen, bijzonder groente en fruit uit Japan of verse zeewieren uit de Oosterschelde.”

Dudok

De lekkerste appeltaart van Nederland komt uit de bakkerij van Dudok Patisserie. Dudok: “Naast Dudok Original appeltaart verkopen wij een breed assortiment taarten, zoals chocoladetruffeltaart, wortelnotentaart en citroenmeringuetaart. Maar ook andere lekkernijen als muffins, cookies en scones komen uit onze Dudok Patisserie. Onze taarten zijn altijd vers en bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Dudok Patisserie is ontstaan in Dudok Rotterdam. Al snel na de introductie van onze beroemde appeltaart bleek Dudok Rotterdam te klein te zijn en is er een bakkerij in Numansdorp opgezet. In 2011 is in Rotterdam de eerste Dudok Patisseriewinkel geopend waar wij naast ons brede assortiment taarten ook lekkernijen to go verkopen, aangevuld met verschillende bakproducten en cadeau’s.”
Website: http://www.dudok.nl/

Brood van Menno

Menno: “Onze hypermoderne bakkerij in IJsselstein is in alle opzichten een verbeterde versie van het kleine bakkerijtje aan de Lekhaven in Rotterdam. Van tevoren spraken we met elkaar af dat we geen enkele concessie zouden doen aan recepturen en grondstoffen. Een reis langs Europa’s grote bakkerijen leerde ons dan niemand werkt zoals wij. Biologisch desembrood zonder gist en zonder broodverbeteraars wordt niet op grote schaal gemaakt. Gek, want het meer tegelijk maken heeft juist voordelen: de aromaontwikkeling van een grote hoeveelheid deeg in een deegkuip gaat sneller dan van een klein deegje in een plastic bak. En meel rijpt beter in een silo dan in een zak van 25 kilo.”
Het brood is écht natuurlijk brood, zonder enige toevoeging, met de hand gevormd en gebakken op de stenen vloer. het is gemaakt van zuiver frans meel, water, zout en een klein beetje gist.
Menno: “Buiten ‘passie’ zijn er weinig woorden meer uitgekauwd dan ‘duurzaam’. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig duurzame producten maakt. Met veel passie. Puur. En eerlijk. We willen het meest zuivere en lekkerste brood bakken dat we kennen. Op een zo duurzaam mogelijke manier. Maar wel in die volgorde. We werken zoveel mogelijk met biologische grondstoffen, behalve als het brood daardoor minder perfect wordt dan we zouden willen. De kwaliteit van ons brood begint met de zorgvuldige selectie van tarwerassen door onze Franse molenaar. Die zijn echter niet altijd biologisch verkrijgbaar. Bij de broden die op dit moment (gegarandeerd en gekeurd) biologisch zijn, staat het Europese eko logo vermeld. De broden waar dit logo niet bijstaat zijn dus niet biologisch. Een aantal bakkers maakt gebruik van in Nederland verbouwde tarwe. Dat is sympathiek, maar je kunt van ongecorrigeerde Nederlandse tarwe helaas geen mooi, knapperig en lekker Frans brood bakken. Anders deden we dat natuurlijk wel. Voor ons brood zijn we aangewezen op de bijzondere tarwerassen die in Midden-Frankrijk verbouwd worden. Om onze footprint zo klein mogelijk te houden, importeren we grote hoeveelheden meel in bulk (zonder verpakkingsmateriaal) om die in de bakkerij te laten rijpen.”
Website: http://www.vanmenno.nl/

Black Coffee and Supplies

De lekkerste koffie komt gewoon uit Amersfoort! Voor de lekkerste koffie hoef je niet zo ver. Black Coffee and Supplies uit Amersfoort is al de vertrouwde koffiepartner van veel bekende horeca en bedrijven. Black verzorgt alles wat komt kijken bij het serveren van een perfect kopje koffie en is leverancier van o.a. Bacchi, Zagadabi, Filicori en eigen merk Black Label. Koffie van de beste kwaliteit koffiebonen, verantwoord geproduceerd, en met veel zorg gebrand in de eigen branderij in Amersfoort! Bakkie doen? Mail naar info@blackcoffeeandsupplies.nl of kijk op de Black Coffee and Supplies webshop

Bijzonder en Genieten Foodfactory

B&G Foodfactory is het verhaal van echte ambacht en zuiver natuurlijke ingrediënten. Van verse biologische melk van Friese koeien en vers biologisch fruit uit de buurt. Handgemaakt ijs dus, in harmonie met de natuur en het landschap. Dat is Bijzonder & Genieten. Ze maken 100% handgemaakt biologisch ijs!

Notenfabriek

Notenfabriek brand en kiest de beste noten. Beter wordt het niet, vanuit Utrecht.
“Wij zijn Sjoerd Dijkhorst en Spencer Griët; de Notenfabriek. Ruim vijftien jaar geleden liep Sjoerd een notenwinkel in, vroeg om een bijbaan en is nooit meer weggegaan uit de notenwereld. Na een tienjarig leertraject tot meesterbrander en professional in smaak, kwam in 2012 businesspartner en horecaondernemer Spencer in beeld. Samen zetten wij de Notenfabriek op.
Onze gedeelde passie voor goed eten en horeca legde de basis voor ruim 500 vierkante meter fabriek, chocolade atelier en winkelruimte in één. Hier gebruiken wij alleen de allerbeste eersteklas ingrediënten om die authentieke, verfijnde smaak van delicatessen te bereiken.”

Betjeman en Barton

Betjeman & Barton is bijna honderd jaar oud. In 1919 vertrekt Engelsman Arthur Betjeman na een uitvoerige theestudie naar Parijs en opent daar zijn eerste theewinkel. Al snel komt hij in contact met Percy Barton en de twee besluiten samen in zaken te gaan: Betjeman & Barton is geboren. Arthur en Percy introduceren de Engelse manier van theedrinken in Parijs, maar moeten natuurlijk rekening houden met de Franse smaak. Het unieke karakter van Betjeman & Barton vormt zich; het theehuis vindt een balans tussen de pure en gedistingeerde Engelse opvatting en de avontuurlijke Franse smaak die altijd op zoek is naar nieuwe smaaksensaties. Tegenwoordig zijn er meer dan twintig Betjeman & Barton winkels over de hele wereld. De echte theeliefhebber kan bij ons zijn of haar hart ophalen en kennismaken met verschillende soorten thee en alles wat daar mee te maken heeft.

De Groot Edelgebak

In 1986 opgericht in Utrecht om gebak te leveren aan particulieren. 6 Dagen per week wordt er in Utrecht deur aan deur gebak verkocht. Na een aantal jaar is de vraag zo hoog mede doordat horecabedrijven ook lucht krijgen van het heerlijke gebak. Dat een verhuizing noodzakelijk is, eerst naar Lunteren en daarna naar Ede. Met genoeg capaciteit voor 2000 pallets! Vanuit hier wordt het hele land voorzien van koekjes, desserts, bonbons en ga zo maar door! 

Bidfood, Jan Veerman vis.