Groepsexpositie

‘In de spiegel van het water’| Theehuis Rhijnauwen

 

Van 5 februari 2023 tot en met 12 mei 2024 exposeren Dinie van Buuren, Janine Caalders en Margo de jong hun schilderijen in Theehuis Rhijnauwen. 

In deze nieuwe expositie tonen we het werk van drie kunstenaars, met elk een fascinatie voor de schoonheid van natuur en water. Laat je verwonderen door de prachtige spiegelingen in het water.

Dinie van Buuren

Dinie van Buuren woonachtig in Zeist en werkzaam in haar atelier op de Ambacht straat 9, Studio B in de Bilt. Ze is dankbaar dat ze daar mag werken en met veel plezier brengt ze daar haar tijd door. Ze houdt van mooie heldere kleuren zoals Monet ook gebruikte in zijn schilderijen. Dinie over haar werk: ‘Monet en van Gogh zijn de schilders die ik erg bewonder. Kleuren en de manier van schilderen van hen beide spreekt me erg aan. Vooral van Gogh in de tijd dat hij in Arles en omgeving vertoefde. Zijn levensverhaal heeft mij erg geraakt, zijn worsteling met alles in zijn leven en zijn zoektocht naar goedkeuring voor zijn schilderijen. Maar natuurlijk moet je je eigen stijl ontwikkelen en dat is juist de uitdaging’.  Voor haar schilderijen maakt ze eerst veel foto’s en gebruikt daar dan details en kleuren van. Er is zoveel te zien in de wereld en daarom gaat ze er ook graag op uit om te ontdekken en culturen op te snuiven. Voor meer info over haar werk zie:  www.dinievanbuuren.nl

Janine Caalders

Janine Caalders is opgeleid als geograaf en actief als beeldend kunstenaar. Ze is gefascineerd door de manier waarop we omgaan met onze omgeving en wat die omgeving voor ons betekent. Met haar werk wil ze mensen verleiden om daar op een andere manier naar te kijken.

Voor meer info of om haar te contacten: www.janinecaalders.nl / janine@caalders.nl / 06 50 43 50 73

Margo de Jong

Margo de Jong is in 1986 afgestudeerd aan de HKU en heeft eerst in de mode gewerkt voordat ze zich toelegde op de schilderkunst. Nu heeft ze alweer 20 jaar een eigen atelier en kunstschool in Bilthoven en geeft ze teves les aan eindexamenleerlingen op een middelbare school. Zelf woont ze in Utrecht, de mooiste stad van het land volgens haar, die ook vaak onderwerp is in haar schilderijen want ook daar is licht, lucht en water!

Margo over haar werk: ‘Lopen, kijken, verwonderen. Overal waar ik kom ben ik mijn ogen! Ik kijk naar de kleuren van het licht, hoe het licht door een bladerdak valt of hoe de reflecties zijn en de rimpelingen in het water van een beek of een ven’.

Voor meer info en/of om haar te contacten: www.margodejong.com, facebook : margo de jong, facebook : kunstschool margo de jong, instagram : margo de jong, telefoon : +31(0)640593523

Wees welkom om deze expositie te bezoeken.

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com

Voor 2024 hebben we geen ruimte meer voor nieuwe exposanten.