Expositie Jan-Albert Ernsten | Theehuis Rhijnauwen

Expositie Jan-Albert Ernsten

Expositie Jan-Albert Ernsten

 

Van 1 mei tot medio juni 2023 exposeert Jan-Albert Ernsten zijn werken in Theehuis Rhijnauwen. 

Amateur kunstenmaker Jan-Albert Ernsten exposeert de komende maanden zijn expressieve olieverf schilderijen in Theehuis Rhijnauwen.

Het overkoepelende thema van zijn werk is de menselijke emotie in al zijn facetten. Hij schildert mensen zoals ze zijn: mooi, lelijk, blij, verdrietig, uitbundig of ingetogen. Het accent ligt dikwijls op sprekende ogen. Ogen die een verhaal vertellen, de spiegels van de ziel. Het is alsof de portretten je aankijken vanaf het doek. Jan-Albert schildert ook regelmatig iconen uit de popmuziek.

Naast kleurige schilderijen maakt Jan-Albert graag portretten in krachtig zwart-wit.  Hij heeft de voorkeur voor mensen uit andere culturen, hierin is de invloed te zien van zijn jaar wonen en werken in Guatemala. Door het volgen van schilderlessen en workshops ontwikkelt Ernsten steeds meer een eigen karakteristieke stijl. De afgelopen jaren exposeerde hij op diverse plaatsen in het land.

Op de website www.ap-arts.nl is een overzicht van zijn werk te vinden. Via de contactpagina van zijn website kun je makkelijk met hem in contact komen. De schilderijen zijn ook te koop. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar Stichting Esperanza Bolivia.  Dit is een kleinschalig project voor weeskinderen in Bolivia. Naast schilderijen is er ook een ruime collectie kunstkaarten te koop met foto’s van de schilderijen.

 

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com