Expositie Mascha Delena| Theehuis Rhijnauwen

Van 13 mei 2025 tot en met 11 augustus 2024 exposeert Mascha Delena haar prachtige gedetailleerde en kleurrijke schilderijen in Theehuis Rhijnauwen. 

Mascha Delena (55) is beeldend kunstenaar, fotograaf, schrijver en ze was docent filosofie. Ze studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, Journalistieke Vaardigheden aan de Media-Academie in Hilversum en Geesteswetenschappen aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

Ondanks haar fysieke beperkingen, Mascha lijdt sinds 1983 aan de ernstige multi-systeemziekte ME, heeft ze altijd geprobeerd om zichzelf te blijven ontwikkelen. Nu ze sinds ruim drie jaar aan huis gebonden is, gaat haar beperkt beschikbare aandacht en energie vooral uit naar haar kunstwerken die ze met veel liefde en geduld vormgeeft en die al menig huis mochten opfleuren.

 

De grote, bijzonder kleurrijke werken uit deze expositie, onderscheiden zich door een unieke combinatie van technieken en materialen. In eerste instantie stralen de werken vooral vrolijkheid uit, maar voor wie beter kijkt, ziet dat elk werk een verhaal vertelt en dat symboliek daarbij een belangrijke rol speelt. Mascha verwerkt haar ervaringen en belevenissen in haar kunst, maar nodigt je graag uit om er je eigen verhaal in te zien of te zoeken.

Voel je welkom om deze expositie te bezoeken. Mascha heeft op haar website een speciale pagina gemaakt die gaat over de expositie in Theehuis Rhijnauwen. Scan de qr code bij het kunstwerk en lees het fascinerende verhaal achter het werk op Mascha’s website.
Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Voor 2024 en 2025 zijn de exposities al ingevuld en kunnen wij geen nieuwe kunstenaars meer aannemen. Heb je een overige vraag? Neem gerust even contact op via info@tabithasluis.com