Expositie RIJK ROOR | Theehuis Rhijnauwen

Van 9 mei tot 8 augustus 2022 exposeert Rijk Roor zijn landschappen waarin hij de schoonheid van het Kromme Rijngebied in de Gemeente Bunnik heeft gevangen.

 

Rijk Roor is schilder van het Utrechts landschap.

Als kunstschilder maakt Rijk Roor veelal landschappelijk werk met oog voor plekken die er toe doen (sense of place). En dat betreft veelal de schoonheid en verscheidenheid van het Utrechts landschap, zijn natuurlijke omgeving. Hij schildert zowel op locatie (plein-air) als in het atelier. Buiten zijn dat impressies in olieverf op kleinere doeken of op paneel. Binnen betreft het vaak grotere, expressionistische doeken waarbij experiment met restmateriaal en kleur leiden tot semi-abstracte composities. Dusdanig dat de toeschouwer ruimte houdt voor een eigen interpretatie en liefst bevangen wordt door kleurgebruik en de schoonheid van imperfectie….

Ooit begonnen aan de Lerarenopleiding Beeldende Vakken (SOL Utrecht) maar voortijdig overgestapt naar de gezondheidszorg (van verpleegkundige tot zorgmanager). Vanaf 2000 daarnaast weer creatief met dank aan verschillende deeltijdacademies (X-Tract/MK24 Utrecht/Amsterdam, Wackers Amsterdam, Gooise Academie Laren). Rijk is tevens als docent verbonden aan het cursusproject in Bunnik en aangesloten bij de Nationale Associatie van Beeldend Kunstenaars (NABK).

De expositie: Kreaties van de Kromme Rijn

In deze expositie staat de schoonheid van het Kromme Rijngebied centraal. In de Oranjezaal zullen er diverse semi-abstracte en expressionistische werken te zien zijn. Afmetingen tussen 70*70 en 120*80cm. De werken hangen stroomafwaarts en tonen locaties in Werkhoven, Odijk, vervolgens naar Bunnik en via Rhijnauwen naar Utrecht.

 

We nodigen u van harte uit om deze nieuwe expositie te bezoeken.

 

Interesse?

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een werk van Rijk Roor neem dan een kijkje op www.atelierroor.nl

 

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com