Theehuis Rhijnauwen

Rhijnauwenselaan 16, 3981HH, Bunnik | Telefoonnummer; 0306561285 | E-mail; Wij maken geen gebruik van contact via e-mail. Je kan altijd bellen met 0306561285 voor vragen.

Met de fiets Theehuis Rhijnauwen

Je kan ons natuurlijk het best met de fiets bereiken, vanuit Utrecht of de Uithof rij je recht door het Bos heen en ben je binnen no-time bij ons. Vanuit Houten kan je het beste langs Fort Vechten fietsen voor de mooiste route. Bij het Theehuis zijn genoeg fietsparkeerplaatsen en er is ook een oplaadpunt voor electrische fietsen ofwel e-bikes. Op onze site onder “wat is er te doen” vind je ook een fietsroute die start en eindigt bij het Theehuis.

Parkeren bij P1 Theehuis Rhijnauwen

Parkeren kan op onze parkeerplaats die direct naast Theehuis Rhijnauwen ligt met zo’n 90 parkeerplaatsen.

Parkeren bij P2 Stay Okay

Indien P1 Theehuis Rhijnauwen vol is kunt u het best als eerst terecht op P2 Stay Okay, vanaf hier ziet u het Theehuis al liggen en is het een kleine vijf minuten lopen.

Parkeren bij P3 Oud Amelisweerd – via Bunkerpad

Indien P1 Theehuis Rhijnauwen en P2 Stay Okay vol is kunt vervolgens terecht op P3 Amelisweerd, vanaf hier kunt u het bunkerpad nemen om door te steken richting Rhijnauwen.

Maar wat is het nu dat Bunkerpad? Alles wat hier te zien is behoort tot de infanteriestelling met loopgraven die in de mobilisatieperiode van 1914 – 1915 werd aangelegd en tussen 1936 en 1940 opnieuw gebruikt en uitgebreid. De stelling diende ter verdediging van de wegen en de spoorlijn tussen beide forten. Pas in 1922 had men het over het Oostfront van de zogeheten Vesting Holland. De Vesting Holland was de militaire voorloper van de huidige Randstad. In 1936 was men net begonnen met de aanleg van de A12. Als de groepsschuilplaatsen type 1918 II nader bekeken worden is nog te zien dat ze later in de dertiger jaren zijn verbouwd tot mitrailleurkazemat. Tegenwoordig zijn ze allemaal dichtgemetseld, bemost en in de aarde verzonken.