Groepsexpositie “Wildlife” met Angeline Rijkeboer – Ineke van de Water & Yvonne Wesselink-Asbreuk | Theehuis Rhijnauwen

Van 9 juli tot 1 oktober 2018 exposeren drie kunstenaars hun schilderijen in Theehuis Rhijnauwen. Drie kunstenaars die het thema ‘wilde’dieren op geheel eigen wijze vertalen naar het doek.

Yvonne Wesselink-Asbreukexposeert enkele kleurrijke dierendoeken. Yvonne heeft de Kunstacademie in Enschede gedaan en zich daarna verder heeft ontwikkeld bij verschillende kunstenaars. Ze werkt met verschillende technieken en materialen, zowel in aquarel als in acrylverf. Yvonne vindt het fascinerend om het karakter en de emotie van modellen en dieren op haar doeken weer te geven. Haar gevoel voor kleur is de basis voor de opbouw van de voorstelling. Ze heeft geëxposeerd in o.a. Utrecht, Hilversum, Groningen, Enschede, Almelo en Bad Bentheim (Duitsland).

 

Ineke van de Waterexposeert enkele vissendoeken. Met een knipoog naar “wildlife” want enkele zijn al op het bord beland. Ineke volgde een opleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en een schilderstudie in Overijse (België). Na haar opleiding heeft ze vele jaren op verschillende plekken van de wereld gewoond en gewerkt wat resulteerde in meerdere solo- en groepsexposities.Ze zegt over haar werk: “Wat mij mateloos fascineert is de wisselwerking tussen het creëren van een bepaalde expressie en het materiaal/medium wat je hiervoor gebruikt. Een bepaalde textuur kan in een nieuwe setting een andere uitstraling krijgen. Door anders te kijken en leren kijken geef je een nieuwe functie en expressie aan materialen die vastgeroest zitten aan een functie waar we ze van kennen”. Zo heeft ze in haar laatste collectie “Fishy Business Recycled” gebruik gemaakt van de binnenbanden van fietsen. Het idee dat deze rubberbanden weggegooid worden, iedere keer nadat een klein gaatje een lekke band heeft veroorzaakt, stond haar enorm tegen.  Ze zoekt naar de juiste sfeer en expressie door verschillende materialen en technieken te combineren.

Angeline Rijkeboer exposeert enkele wilde dieren. Angelinekomt uit Blaricum en is zowel kunstschilder als natuurfotografe. Het fotograferen van vogels haar grote passie. Zij heeft al diverse vogelfotografiereizen gemaakt, o.a. naar Gambia, Spanje en Bulgarije. Haar foto’s gebruikt ze als referentie voor haar schilderijen. Door haar vele vogelschilderijen wordt zij wel de vogelkunstenaar van Blaricum genoemd. Naast haar haar fascinatie voor vogels schildert ze ook wildlife taferelen en in opdracht ook huisdieren. Angeline schildert al van jongs af aan, maar de laatste 30 jaar intensief. Aanvankelijk maakte zij aquarellen, maar zo’n 15 jaar geleden ontdekte zij de kleurkracht van acrylverf. Zij schildert vele laagjes over elkaar, waardoor er diepte in de schilderijen en krachtige kleuren ontstaan, die zo typerend zijn voor haar werk. Naast haar eigen beeldend werk geeft zij ook wekelijks schilderlessen en losse workshops in haar atelier ‘t Zoldertje in Blaricum.

 

 

We nodigen u van harte uit om deze nieuwe expositie te bezoeken.

Wilt u meer werk zien of informatie ontvangen kunt u dat doen via:

Angeline Rijkeboerwww.angeline-rijkeboer.nl

Ineke van de Water– www.Inekevdwater.com of via ienhollman@gmail.com

Yvonne Wesselink-Asbreuk– facebook.com/yvonneschilderij of via wesselinkyvonne@gmail.com

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com