Expositie Iris Duchateau | Theehuis Rhijnauwen

Van 1 oktober 2019 tot en met 7 januari 2020 exposeert Iris Duchateau haar schilderijen in Theehuis Rhijnauwen

Ze zegt over haar eigen werk: “In mijn schilderijen wil ik de ziel van een persoon of landschap vastleggen. Zowel in opdracht als mijn vrije werk is dit altijd het uitgangspunt; het unieke verhaal/emotie van die ene mens of dat ene landschap, dat wat mij heel erg raakt”.

“Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je hoort, ook al sluit je je oren.”

Khalil Gibran

Iris Duchateau (1969 autodidact) van oorsprong professioneel violiste, besloot vanaf 2008 het roer om te gooien. Een andere richting kiezen lijkt synoniem te staan aan drastische veranderingen, maar het woord drastisch zou hier uit de toon vallen. Dit nader te verklaren, ligt muziek volgens Iris heel dichtbij schilderen en andersom. Haar inspiratie is dan ook voornamelijk te vinden in de wereld der muziek.

Iris vulde haar tijd in vakanties voornamelijk met schilderen in het bosrijke Luxemburg. De liefde voor het schilderen, bracht haar tot inzicht dat ze ook talent voor schilderen bezit. Een jaar voordat ze koos het roer om te gooien, verkocht ze haar eerste werk. De bewondering van mensen voor haar werk en het vertrouwen in haar talent bracht haar tot deze keuze. Als geselecteerde volgde Iris een masterclass bij Sam Drukker en Peter Smit.

Speciaal voor deze expositie heeft Iris schilderijen gemaakt van het Theehuis zelf en de directe omgeving. We zijn heel benieuwd of je ze herkent!

We nodigen u van harte uit om deze nieuwe expositie te bezoeken.

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com