Expositie 2018-05-30T11:25:35+00:00

Expositie van Inge Uileman in het Theehuis

Naast haar liefde voor ambachte-lijke, creatieve vaardigheden is ze vanaf haar kindertijd altijd blijven tekenen. Later heeft ze cursussen en modules gevolgd en gegeven in o.a. goudsmeden, keramiek, textiele werkvormen, druktechnieken en modeltekenen.

Buitenlandse reizen en vooral haar verblijf in de Schotse hooglanden hebben haar liefde voor het natuurlandschap doen ontstaan. Na omzwervingen woont ze nu al 25 jaar in Utrecht waar ze sinds 2001 schildert in haar eigen atelier aan huis. Verschillende technieken en materialen heeft ze uitgeprobeerd en gecombineerd maar ze schildert nu het meest met acryl op doek.

Ze zegt over haar eigen werk: “Mijn techniek ontwikkelt zich nu steeds meer in dienst van wat ik op het doek wil zien; de energie en balans in de natuur weergegeven in licht en levendig kleurgebruik. De grillige patronen, gevormd door oerwetten als: zwaartekracht, weersomstandigheden en lichtval fascineren mij. Zoals de dakpansgewijze groei van een bladerdak, de spiraalvorm in het boomschors, minerale patronen in kiezelstenen en nebula’s in het verre heelal. ”

De monumentale bomen van het oude landgoed Amelisweerd en de singel van Utrecht, de kleine natuurschatten in het landschap om de hoek waar (bijna) geen sporen van menselijke aanwezigheid te vinden zijn, blijven haar inspireren. Maar ook schildert ze graag portretten, bloemen, en spiritueel georiënteerde schilderijen.

Voor meer info: https://www.ingeuileman.nl/

Deze expositie hangt tot medio september in het Theehuis.

Zelf exposeren in het Theehuis?

Een aantal keer per jaar hangt er een nieuwe expositie van een kunstenaar in het Theehuis. Tabitha Sluis, zelf beeldend kunstenaar, coördineert en selecteert dit voor ons. Wil je jouw kunst exposeren in het Theehuis neem dan even met haar contact op via info@tabithasluis.com